Lördag!

Vi var tvungna att hitta på något för Moa ville va barnvakt. Det gjorde inte oss något. Vi åkte med pensionärerna in till Halmstad där dom släppte av oss på en förfest som vi skulle till. Det var bara folk från Retlog på festen. Våra öl tog slut påvägen in till stan. Detta kommer nog bli lite trist... Men ICKE! Nicke den gamle räven bjussade på några öl! Som vi skulle bjuda tillbaka när vi kom ut till staden. Men det gick inte så bra... mötte upp min förvirrade mamma å moster Lotta som hade en liten show utanför en bar av något slag. Mina fötter värkte... eller dom där knölarna som jag och 10000 tanter i 50-55 års åldern har (läste på aftonbladet). Man kan ju operera men det låter farligt. Jag kunde verkligen inte gå vidare till Mårtensson som vi hade tänkt. Dels för fötterna å dels för att jag skulle hålla mej till mamma för hon ville hem.
 Det var trångt i bilen påvägen hem. Pensionärerna sov.


Var tvungen att köra inom Tony för han hade fått på sej trätofflorna!


Paret.


Jag å Martin! Fan va lite smink jag har på mej!


Här har vi han!


Jag e typ röd å Malin e brun.


Per fick äntligen prata me Nicke!


Lille Rolle e oxå Retlogare nu!


Lägg märket till ögonen! Sånna har Retlogare, kändes skumt när alla tittade på en.


Oj vad hände här?


Han pratade som Kajjan i bland.


Aj stackars nacke. "Gamen" kallar vi han i denna situationen.


Lennart vaknade till å gnydde efter Tony. Vi lugnade han med att Tony
sitter i baksätet. Då kunde han somna om.


Min humor för dagen. Kossorna har två snoppar!

/M


Cross

Bengan å Per körde lite cross i dag.















/M

Kom ut lilla vän!

Dagarna har aldrig gått så sakta som dom gör nu, förutom när jag själv var gravid. Malin min vän är beräknad till att föda i dag! Det har inte kommit någon bebis. Malin och Johan var på fika här för en stund sedan, Jag flaxade lite me armarna å var hysterisk i hennes närhet, men hon fick inte ont. Hoppas hon åker till förlossningen på Torsdag kväll, för då får jag ta hand om deras söta fin hund. Lovis heter hon, jätte mjuk och jätte barnkär.
 
Innan i dag pratade jag å Ida i telefon. Vi pratade om vår tid som städerskor. Det finns la ingen gymnasieutbildnig så man kan bli städerska? Det hade nog funnits roliga kurser i så fall. Vad sägs om:

100 Poäng Toarengöring
50   Poäng  Rensning av förråd
70   Poäng  Moppkunskap
20   Poäng  Framförande av städvagn
50   Poäng  Korridorstäd (längre än 20m)
50   Poäng  Korridorstäd (kortare än 20 m)
30   Poäng  Diskvett

Det var tider det, när vi städade alltså. Tråkigt men så länge vi hade varandra så var det kul.



/M



Helgen

I Lördags så slappade vi nästan hela dagen. Jag och Linus gjorde en finare kant ut med gången... den blev 20cm breader, det hade vuxit över lite mossa. I dag fyller Annerlie år GRATTIS! Hon fick en Pizza i födelsedags present. Eller vi bjöd på Pizza.
 I går var jag på grillfest  hos Jullan. Orkar inte skriva mer så jag uttrycker mej i bilder i stället.


Jag å Linus blåste bubblor på trappen.


Jag hos Jullan. Inte så full.


Full.


ICA tjejerna.


Tomas


Busigt...


Linus klappar...


Fläskläpp.


Mys i soffan.

/M


Så duktiga ni e!

Nu blev man genst lite sugen på att skriva i sin blogg i gen efter alla kommentarer!
 Per har skurit sej i fingret nu när han fixade med Vanen. När jag skulle hjälpa han så var han irreterad... jag gav han bara tips å råd om såret. "Om han klarar sej så bra på egen hand så kan han jävlar öppna mjölkpaketet själv!"  tänke jag, när jag satt å sneglade på han vid köksbodet. "Kan du hjälpa mej" sa han försiktigt. Dum som jag e så gjorde jag det.
 I går köpte jag en familje almanacka! Dom e så bra för det finns en kolumn till varje persom i familjen (beroende på storlek) Vi har plats för Födelsedagar, Mamma, Pappa, Linus och Övrigt. Jag kommer ju aldrig i håg födelsedagar... bara vissa. Ni kan ju fylla i den när ni kommer å hälsar på. Ja Ida! Jag kan din födelsedag!
 Jag har köpt en räfsa i dag, i vår lilla ICA butik. Tänk vad Anders kan trolla. Det e bara att fråga honom -Ok det kollar jag, säger han bara. Å vipps så står han me en räfsa i näven. En Fiskars tom. 
 
Jag har kört igenom gamla Lidhult i dag. För ni som inte vet det så har jag och min vännina Ida bott där. Det var trevligt men lite märkliga människor. I bland saknar jag Wärldshuset där vi brukade supa på Fredagar å Lördagar. En trubadeur stod å spelade i ett hörn å Sillen sjöng med, eller gjorde han det? Tyckte alltid att han sjöng lite på måfå. Jag och Ida var ganska poppis där å snyggast. Alla var nyfikna på oss å vi var på många fester där det alltid kändes som om vi var i centrum. När vi skulle till i affären i våra vackra klänningar så vinkade alla åt oss. Vi var omtyckta. Här i Kinnared så blir man uttittad och det går säkert en del snack bakom ryggen. Vissa gånger är Lidhult bättre. Man kunde vara sej själv. Men jag gillar Kinnared..... eller? I Lidhult kunde man se ut som man ville, klä ut sej å dra till skogs som jag å Ida gjorde en dag. Vi drog till slingan i skogen där folk brukade springa sen låg vi på en kulle, å spanade på joggarna. Vi hade Walki Talki mellan lägenheterna så när vi vaknade vid 5 så anropade vi varandra me trötta röster. "Ses vid bilen om 15 minuter" Så körde vi å jobbade i Oskarström. Vi städade då... på Österledskolan mm.


Svänger man till vänster så kommer man till en liten sjö, där jag å Ida
badade nakna en kväll. LIte jobbigt bara när moppekillarna kom å gjorde
cirklar i gruset med mopparna.

 
Jag å Ida i Lidhult.


Så här såg jag ut på den tiden.


Ida såg ut så här. Jag gillar bilden. Lite vild liksom.




Ett träd som ville bli fotat i Vittsjö


En väg.


En fjäril som fastnat i grillen. Den dog när jag petade på den me en pinne.

/M

Sur!

Åhhhhh!!! Jag blir så sur! Här fixar man å donar så folk från Skåne till Norrköping kan följa mitt liv. Vad får man tillbaka? En å annan kommentar duger! E det så jävla svårt att röra fingrarna över tangentbordet? VA! Skriva något om en bild eller om texter eller ge kritik eller tvärt om ( har kritik ett tvärt om ord?)
 Det e inte kul att sitta 10-20 minuter för att lägga in bilder å text... något vill man ha tillbaks. Era lata jävlar! Som snokar i andras bloggar utan att kommentera!
 Känner du dej träffad? Kommentera då förhelvete!

Nu e det snat Grannfejden!

Inga bilder i dag för det är ni inte vädra, synd.... jag som har tagit nya i dag! HA!

/M

Kort vecka kom jag på...

 Det har vart så fint väder om dagarna. Jag älskar när det är det för då känner jag mej så fri! Speciellt när jag kör lastbil. En anledning till att jag känner mej fri är kanske att jag slipper den stora varma vinterjackan! Det e såååå jävla klumpig att jobba i.
 Jag har en ny hobby och den går ut på att samla på bollar som ligger i diket. I går var det Jack pott! TVÅ BOLLAR PÅ SAMMA DAG! I söndags när vi var påväg hem så plockade vi upp en stor lilla sjöljungfun boll i diket på nissastigen. Jag hade som vanligt spanat in bollen föregående vecka. Det e inte så lätt att stanna med lastbilen så jag tar dom flesta bollarna när vi e ute å kör med personbilen. En boll som jag ångrar att jag inte plockade upp var den som låg utanför en rondell i Halmstad, den var röd med vita prickar på. Som en flugsvamp!
 Nästa onsdag ska vi på utvecklingssamtal på dagis. Hoppas han e snäll vå lille Limpan.


Mitti Italienska backen i båstad. Det var ett trångt vägarbete där.


Fri som en fågel.


Köe lite alltmöjligt om dagarna. Däck, persienner, kakel och förzinkat gods körde jag i dag.


Visst e det trist. Lastbilen e helt ny å efter första tvätten så flagnade färgen på fäljen.


En av bollarna


En till boll


Linus rider på sin häst, nu blir faster Annica glad!

/M


Utedag

Vi har vart ute precis hela dagen. LInus knatade ut med pappa för att fixa med vanen. Pappa fixade och Linus torrkörde i säkert en timme. Ungen ville inte släppa ratten. Jag rensade lite i källaren å petade i trädgården.
 Linus ville köra Forden en stund oxå å det fick han, 5 minuter senare så satt han och sov i sin bilbarnstol.  Vi åkte till ICA i Hyltebruk för att storhandla å för att köpa blommor att stoppa i landen. Alla våra mål mat intogs vid trädgårdsmöblerna så klart :)


Rör mej inte!


Tänker ALDRIG släppa ratten!


Oj somnade visst... tur att det inte var bakom ratten :)


Min leksak...

/M

Malmö

Då har vi vart en vända i Malmö. Vi åkte dit i på Fredagen å kom hem i dag. Natten mellal Fredag å Lördag så var det inbrott i lägenheten under oss (kan man säga, Pers föräldrar bor typ i en pusselbit). Det hade vart bovar inne när paret låg å sov. Detta paret hade nog tagit sej en å annan jäkel om man säger så, annars hade man vaknat OM det inte rör sej om FÖRSÄKRINGSBEDRÄGERI! Det tror jag. Mest för att reta alla som tycker så synd om dom. Redan på morgonen kom en annan granne å knackade på Pers föräldrars dörr förr att skvallra om vad som hade hänt. Precis som i Kinnared. Jag kände mej genast hemma! Det roliga är att det bor ju lika många i det lägenhetshuset som i Kinnared... Det är så mycket folk där så dom får börja flytta upp på vinden......eller.....
Pers syrror med karlar kom vid 16 på Påskafton. Vi åt mat,  jätte mycket mat! Allt var som vanligt Anders drack öl, Pelle pratade teknik, Annika var inte nöjd, Per & Monica spelade schack. Vad gjorde jag? Jag försökte göra allt som alla andra gjorde förutom att klaga då förståss.
 I dag, Söndag så åt vi en hejdundrandes frukost! Linus ville gå ut så då gjorde jag å han det. Farmor Anki kom en stund senare å tog oss ut på en guidad tur på stan. Vi tittade i skoaffärer så tre torg. På ett torg har dom gift sej, inte på det utan i rådhuset. På ett annat satt överklassen å drack kaffelatte på det tredje såg vi två ankor å en fontän.
 Vid 12 eller något åkte vi hem till Halland. Per köpte kondomer i Glumslöv... MOGET!
Nu har vi precis kommit hem från mamma å Tony. Vi har ätit god mat och letat efter påskägg som Tony hade gömt. Jag tittar alltid uppe i träden för där brukar han lägga dom.... tur att han e kort :)


Så här kan man parkera i Malmö. Rätt in i svärföräldrarnas bil!


Den fina utsikten från Anki å Bengts balkong... en av alla tre.


Linus lägger sand på kanan. Antagligen för att jävlas med nästa unge som ska åka...


Full fart!


Linus å vår guid.


Omslagsbilden till boken " Linus i äggdalen"


"LInus och dom tre Äggen"


"Linus i maraccasdalen"


En häst med Gustav Vasa på


Vås Guid sa att det var Gustav Vasa :)


Här är svärföräldrarna gifta.... I fontänen alltså.

/M

Påsk!

Då var det påskledigt. Vi ska göra massor av grejor. I morgon åker vi till Malmö för det första, till Pers föräldrar.
 Linus Påskledighet har börjat på bästa vis i alla fall. Vi har hemma hos Peter (Johans pappa) och fikade. Peter har kor som Linus älskar! Peter har oxå en motorcykel som Linus fick provsitta å inte bara det HAN FICK ÅKA! Ögonen var som tefat, å han var knäppt tyst efteråt å bara pekade. Här kommer lite Bilder.






Kossorna har två snoppar!


Linus provsitter.


Åk tur! Det bästa på hela dagen

/M

Fint väder i dag.

I dag har jag och Linus vart ensamma hemma. Pappa Per har/är uppe vid båten, dom håller på att fixa i ordning den inför sommaren.
 Jag har ingen bil i dag så vi fick gå till affären. Det gjorde inget för vädret var underbart. Vi köpte en varsin glass och satte oss på en bänk på skolgården. Det var mysigt tyckte Linus. Vi gungade en stund. Sen åkte Linus rutchkana ( ca 1000 ggr). Fattar inte hur han orkade. När vi kom hem så somnade Linus direkt. Vi åt mat ute på altanen... Linus rörde knappt maten, hoppas han äter bättre i morgon annars försvinner han ju till slut.
 









Ett litet hyss igen... Drog ut all tandtråden! Jag sa "Ajja Linus!"
Då försökte han stoppa tillbaka den.


Som straff fick han......... GODIS! VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!

Nu sover han som en stock!

/M

Pers nya släp...


Per har ett nytt släp som han e så stolt över!

När Linus fyller år...

Som ni alla vet så fyller Linus år den 7 Juni. Han blir två hela år... tänk vad tiden går fort. Stor kille! Han kan ju prata en massa nu & hyss gör han oxå. Jag och Per har hittat den bästa presenten till Linus, en sak som han kommer ha nytta av till han e 15! Om inte annat så kan tjuvaröka i den vid 15 års ålder.


Här har ni den!!!!

5000.- kostar den. Så om alla lägger ihop så blir det inte så mycket. Det
som blir kvar att lägga ut fixar jag och Per.
 Kom igen nu!

Mormor
Morfar Tony
Morfar Lasse
Cissi
Adde
Farfar
Farmor
Moster Teta
Glenn
Lotta
Tonna
Mia
Svenne
Angelica
Madde
Monica
Annika
Wilma
Isac
Alva
Hansson
Malin
Ida
Richard

Man kan ju bara lägga en liten slant om man vill....

/M

RSS 2.0