Promenad till Lottas jobb.

Jag och Linus tog vagnen för att dra till Lottas jobb som ligger nere vid Rejmes. Det var många stopp på vägen. Vi fotade från bron, vi lekte på en lekplats och vi åt lite glass.
 På Lottas jobb fick LInus rita lite. Sedan fick vi en guidad tur på arbetet.
Sen var det ilfart till stranden! Hem å hämta badkläder, in me Gunvor i bilen å sen i väg!
 
När vi var på stranden i går så var Linus rädd för allt. ja ALLT! Snäckorna kunde bita han, vågorna var jobbiga, tången äcklig och han ville inte gå i sanden. Men i dag var det bättre. Han badade som fan. Han häntade snäckor till mitt slott och han jagade fiskmåsar. Alltså inte rädd för något!















/M


Tommys party

I lördags var vi på 20 års party. Kusin Tommy fyllde år. Det var sköjj. Det bjöds på Buffé och vin.


Här dansar Lotta, Mia och Mor Stina!

/ M

Torsdag

Har städat å rensat i dag. Linus har haft det tråkigt så i morgonska vi hitta på något.

Hanne kom förbi på en kopp kaffe och frågade efter laddaren till Tur 20. En gång gick den sönderoch då fick jag en ny, som inte funkade så jag fixade en egen och den tog jag med mej hem på semestern, glömde ju säga det till henne, är ju så van vid mina rutiner.

Linus sover utan blöja i natt så vi får ju se hur det går med det.

Jens vill ha party i VBG på wheels & Wings. Jag ska fixa något skoj för han. Jens ringde en dag å sa att han var tom på ideér och hade mej som hopp! Det är ju bra att någon gillar min fantasi!
Jag bad Jens säga tre saker/bilder fort som han tänker på när han tänker på sitt kalas. Det blev :
SKRATT BLÅ & TÅRTA. Så jag får utgå från det. Någon som har förslag? Han fyller 25 år.

/M

Onsdag

Jaha, vad har hänt i dag. Tyckte det var kallt ute ett tag och stannade mest inne. Lekte med mitt barn tills han somnade på soffan. Då passade jag på att måla lite på en vägg. Den får skylla sig själv, helt vit och den ropade efter både me och lite färg.
Blev en blomma.


Blev ganska snygg tycker jag.

Linus vaknade och vi drog till affären för att köpa fika. Sen vidare till Brännögård för att bada. Linus ville int bada för det var små små små grodor i vattnet. Yngel som precis hade kläckts. Vi åt vår fika och Linus plockade blommor till mej.
 2 gånger under vår utflykt sa Linus att "mamma hill till den toa hoolen" Det betyder "mamma! Vill till den stora poolen. han menar alltså mellan bassängenpå Furran. Inte nog med det, efter vi läst en bok i sänen nu vid läggdags så frågade jag vad han ville göra i morgon. Då vill ungen till den stora poolen! Han har alltså börjat "tjata" så som man gjorde (gör ännu) när man var liten.
 Kan inte förså att han tyckte den var så kul, för det verkade inte så på han när vi plaskade runt i vattnet. Han blinkade, skrattade och klagade. Tror det var känslan av att vara lätt som var skoj. Tror han blir som mej när jag var yngre, typ människa på vintern och fisk på sommaren, då var det 98% under vattnet som gällde. Gud så många gånger jag fantiserade om att bli instängd på ett badhus!
 Drömmen gick delvis i uppfyllelse då jag gick badverksamhetkursen på gymnasiet å blev sim och badvakt. I bland hade vi hela badet för oss själva. Bättre var det när vi praktiserade och så småningom jobbade där! För då började man tidigt och fick skura kanterna och man var tvungen att befinna sej i vattnet för att göra detta.... det blev några dyk och simtag med. Tänk så bra jag var!
Nu är jag smidig som en valross! 
 
Kollar på en film nu "Not another teen movie" JÄTTE KUL FILM! Men Dum & ännu dummare är bättre!

/M

Måndag/Tisdag

I Måndags förmiddag packade jag och Linus våra väskor och åkte till Oskarström till familjen Lindbäck.
 Vi började med en lunch och åkte sedan till Furulundsbadet, eller Furran som vi kallar det. Linus och Isac badade i lilla bebispoolen. Isac tröttnade och drog med sin pappa till mellan bassängen. Kände mej så illa tvungen att hänga å med Linus.
 Linus visste inte om han skulle skratta eller vara missnöjd så han gjorde/var båda delarna. Det var liksom lite kul att vara så lätt i vattnen tyckte han, men samtidig rädd för att hans hetsiga mamma skulle doppa han helt! Det gjorde jag ju så klart inte. "Men man vet ju aldrig!", tänkte nog Linus.
 Vi fikade på det gröna gräset. Det blev Bullar och Muffins med DÖDSKALLAR på!
När alla frös åkte vi hem.
 Tezzez Per fick passa barnen medans vi åkte till affären. Köpte ostbricka och 3.5% :or.
Det blev korvstroganoff till middag! Alla åt å va glada! Sen lekte barnen åt godis och somnade som 3 st änglar.
 Vi vuxna spelade spel... Tezzes Per vann även fast vi försökte mobba han och sänka hans självförtroende.
 

Vet inte men tror han strechar eller gör ballett övningar.


Mer övningar???

Kl 11 på Tisdagen Skulle LInus vara hos Logopeden. Hon heter Emy, det är faktist samma logoped som Isac har så det var lätt att peppa Linus innan besöket.
 Linus fick spela ett spel. Hon la ut brickor på bordet. 2 till Linus och 2 till henne. Sen la hon kort i mitten som dom fck ta av varannan gång. Dom skulle sätta rätt bild på rätt bricka och så pratade dom om vad det var på korte och om vad man kanske använde det. Linus fick upp ett kort med en Juice-kanna på då sa han "Kaffe!".
 Efter det så kolla Linus i en bok med bilder och Emy ställde lite frågor. Efter ett tag tröttnade Linus på boken och började tramsa. Han sa bla att det var en "Bajs" när det kom upp ett  Får på nästa sida.
 Mitt i allt skulle Linus kissa, han har nämligen åkt bil utan blöja!
När vi kom hem somnade Linus och sov JÄTTTTTTTTTE länge, Isac har nog lekt slut på han. Jag storstädade Toan där uppe så länge.
 
Nu sover han så sött...

Godnatt!


RSS 2.0