Datorn är sönder!

Vår dator är jätte sönder! 
Jag kan inte blogga lika mycket som innan.
Nu har jag lånat kontorets dator.

Har städat lastbilen i dag. Fin som attan blev den. Körde Tony till Smålandsstenar oxå för han skulle hämta en av småbilarna. Det kom ett skyfall påvägen hem, så jag såg inte ett skit! Då var jag rädd! Det konstiga e att jag hela tiden tänker "kör inte av vägen, Linus e i bilen" å så börjar jag sjunga. Eller jag och Linus har sjungt hela vägen.

Vi sjöng: En elefant balabserade, Lille Katt, Power of Love å andra Power-balader. Lisa Nilsson, Amazing Grace mm. Linus bara glodde. Sen pratade Linus med mej så pratade jag "Kinesiska" som svar, då glodde han ännu mer.

Nu äter Linus päron och Per(on) lossar bil + släp.

Har köpt en Ed Hardy doft-grej i dag till lastbilen.

/M




SWEDEN

Pratade med Ida i luren för en stund sedan. Vi pratade om hur folk kan störa sej onödigt mycket å hur vi svenskar inte tål, när någon tycker en själv e bra. Det e ju sant. Har vi svenska så lite att göra? Kolla i Italien å dom länderna där nere då e man ute i solen å äter middag med vin med hela sin familj på typ 30 pers. Alla skrattar å e glada (vinet).  I danmark skiter man i samma och tar sej en öl eller 5 + pölse på det. I Norge tänker norrmännen mest på hur dom ska fira 17 maj nästa år. I Finland bastar dom. I USA gör dom papmaché eller hur fan det nu stavas, med sina barn. Gärna vulkaner. I ryssland sopar dom sitt bo eller sitter vid en cementmur å jämrar sej. England, ja då e det fotboll för hela slanten!
 Vad gör vi svenskar? Jo. kan gilla fotboll, men e inte alla gånger så bra på det. Vi dricker öl som danskarna, men det blir oftast för många. Vi tänker oxå att: Nästa år får vi fira nationaldagen ordentligt! "Jag älskar mitt sverige, jag ääälskar mitt land. Du gamla....." när nationaldagen kommer så tänker vi samma igen å igen å igen. Vi äter kvällsmat me våra barn å skickar dom sen i säng. Installerar bastu som används 1-2 ggr/år i 15 min. Städar gör vi som fan! Å e det stökigt hos någon, ja då ska alla veta det! Hela livet hänger ju på det. I bland kan vi få föt oss att äta middag i solen som dom i sydeuropa, bara det att vi grillar BARA! Å dricker, dricker, trillar, slår, å skiljer oss.
Vad gör vi? Å vad har detta med vad jag å Ida pratade om? 

(nu kanske ni inte tycker att vi e sånna å att jag ska flytta till ett annat land. Men det var bara kul att tänka på ett annat sätt.)
 Från å me nu ska jag vara mer nationell (heter det så)


/M 

Hänga ut

Jag skrev en för mej lite rolig och ironisk statusuppdatering på min facebook sida. Fy va folk kommenterade typ 36 kommentarer!  Sades att jag Hänger ut folk.
 Asså hänga ut folk grö dom i tidningar med jobbig fakta eller ljug. Eller med listor, som över sexbrottslingar, eller hänga ut män som gjort fula saker, mördare eller brottslingar.

Nä men gnäll över något som verkligen kan förändra världen! Som mimmi skriver konstig kommentar på facebook som i själva verket tolkades fel! Tolka rätt så slipper ni slösa tid på att skriva på min logg. Har ni inte gjort det förr så behöver ni inte göra detnu heller!

/M

Galen

  Köpte en hyll/TV möbel i går på IKEA! Och en Tv.




Lite tomt på ytorna...

Här kommer lite andra bilder.


En morgon i Glommen


Segelbåtar, några var vakna.


Firrebåt


Mina två pallar som väntar på att få bli lossade. Min bil ser lika liten ut som den 
som står närmst hitåt...


Påväg till Flygstaden. Molnen trillar snart ner!

/M
 

Cykelfest 2009!

Då har den årliga cykelfesten varit! Skoj som attan!
Jag och Per cyklade upp till Berg å åt förrätt. Tony och Micke hade oxå hamnat där. Det blev en kräftcoctail. Sen var det bara till att raca hem å fixa huvudrätten. Vi serverade Corona med en limeklyfta som välkomstdryck och grillbuffé till mat. Det var Martin, Roger, Lotte & Jonny som kom till oss. Vi hade sköjj som fan å spelade grymt hög musik! Det ska höras att det e fest! Vi ropade in Dennis, Emil och caringa oxå för deras gäster hade dragit hem för att byta om. Carina å Dennis feströker! Det visste jag inte!  Vid halv nio kom Bosse me traktor å lövad skrinda. Han körde ner till torget där fler folk hade samlats för att käka tårta.
 Sen bar det av till Fegen å då blir det luddigt :)


Love it!


Våra gäster.


Roger å Lotte!


Martin & Johnny.


Me.


Annelie i vagnen!


Per & carina.


Jag å Dennis. Dennis å dom ville att jag skulle sitta bak me dom , det e
nog för jag e så snygg å hipp!


Gänget!


Parkerat på torget.


Tony vinkar! Gla å fuller!


Jag å favvo-pensionären!


Vi


Glenn visar att maten var god och att han är mött.


Carina, Dennis å Emil!


Torget!


Lappen å Johnny.


Nu e vi framme i Fegen!

/M

I morgon är det cykelfest

I morgon är det den årliga cykelfesten. Det ska bli spännande även fast man känner alla. Dom gamla Kinnaredsborna e lika tråkiga som gatan utanför mitt hus! Så det e därför dom inte e med. Undra om dom e rädda för oss lite vilda Kinnareds bor. Kan jag inte tro. När dom har vart me andra år så har dom vart så jädrans fulla å glada! Antar att  alla var uppbokade denna gången. Nästa år blir det andra bullar! 
 
Jag kan inte bestämma mej för vilken färg jag ska ha på min dukning. Så jag har vart nere å dukat & fotat så ni få som läser bloggen kan rösta.
Om det är sol å fint ute så ska vi ta ut bordet på altanen. Jag har accosearer där som funkar med varje dukning.

DUKNING 1


Rosa å glad!

DUKNING 2


Lite mer mogen.

DUKNING 3


Ljuva färger å lite töntig, känner jag. Vi ska vara 6 som äter så jag har
en vit löpare oxå som ska läggas till om ni väljer denna.


Det var dom det. Duken ska strykas oxå. Den e lite skrynklig.

Rösta på nu för fan! INte bara Fredrik å Ida å mamma. Dom som brukar skriva kommentarer.

/M


HÄCKASAXEN!

Jag älskar min häcksax, eller det e ju inte den jag älskar utan att klippa häckarna. Skulle kunna jobba me det tror jag. Ska fråga om jag får klippa häckan som jag å Bosse (grannen) delar på. Per sågar ner äppelträdet, det e i vägen rätt mycket å så kommer det ligga mosade äpplen på uppfaten! Synd att såga ner det! kanske ni tänker! Men jag kan trösta er med att jag har råd att köpa Äpplen i affären. 



 Nu har jag precis hämtat Linus ur duchen. Han var så skitig! Han har planterat lite i rabatterna å han har ätit sand och äpplen på dagis med Jennie. Jennie har tjatat om LInus hela semestern å hon ser Linus som en lillebror.... hon brukar säga så i alla fall. Hon e nog 3 tror jag å ska bli storasyrra på riktigt å då behöver hon inte kalla linus för lillebror, men det e gulligt.



I dag har mamma vunnit på lotto, inte mycket  3000.-  Det e alltid något. Hon ringde innan överlycklig över vinsten och sa att jag inte behöver banta.... sen la vi på.



GRATTIS!

/M


Porslin

Jag och Moster Lotta var på inredningsparty för ett tag sen. Då shoppade vi ett frukost/dessert set, jätte fint! Å skålarna kan man ha i ugnen! Moste Lotta ska ha ett inrednings party om någon månad så ni behöver inte bli lessna å avundsjuka. Ni kan oxå köpa samma set... om ni blir bjudna då vill säga. Jag ska köpa ett till set sen för det är bara till 4 pers i detta. När vi har bjudningar hemma så e det till 6 eller fler.
 

Tjusigt va!

Tänkte bara meddela att jag är blond nu mera. Blev jätte bra. Förra gången jag blonderade mej så blev det ju inte så lyckat, såg ut som en Ryss eller något. Det var bara för att jag hade en massa mörk färg i håret sen innan. Nu blev resultatet MVG!


Bra va! I bakgrunden ser ni mina nya bikinitrosor som e korallröda, den e oxå fin!


I somras var vi på Unnaryds festivalen. Tommy, jag Per och Linus. Vi kollade på en parad å på lådbilsrace.

Oj som det svänger! Ser ni den lilla flickan i mitten? Linus drömde nog om henne
några nätter framåt.


Här e hon igen!


Här har vi lille Linus!


Linus e så tjatig, han babblar hela tiden! Å man MÅSTE svara.... som nu! Nu säger han :
-Pappa pappa pappa papppa papppa pappa papppa pappa
-Ja,sa jag!
Nu sa han:
- Icka affe. ICka affe. ICka affe Icka affe icka affe
- JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa.... nu e han tyst!
Skit ung!

Nu ska vi gå NER NER NER NER NER som han säger!

Måste dra Hej

/M

IKEA - vill ha!

Om någon känner sej rik så fixa en sånhär möbel till mej. Ska spara själv i alla fall. 3000-4000 kostar den.


Lie annorlunda vill jag ha min. Det ska vara två "klossar" till. Den ena ska vara nedanför
Kloss 1 om man säger så, så det blir mer inramat för TV:n.


Jag vet inte vart jag vill ha den men jag kan inte sluta titta på den!


På min fluffiga heltäckningsmatta som jag ska ha i sovrummet sen. 400.-


En fin sängstomme! 3500.-


Sängbord! (ska nog vara ett soff/side bord)  Pris ?


Spegen ca 2 meter hög! Skitsnygg! 850.-


Till Linus! Han älstar att bjuda på kaffe å mat! Kolla modern spis oxå! Som hans mamma!
800.-



Ja det blir ungefär 10000.- det! Bara till att börja spara!

/M


Roliga rubriker som jag har hittat!



"STRANDHOTELLET BLIR RENODLAT HOTEL"
Då undrar jag vad dom har sysslat me förut? Inte horeri väl?!

"Ringhalstekniker hade 2,42 promille"
Känns tryggt!

"TRE KÖRDE RATTFULLA FÖRE KLOCKAN TOLV"
Är det lagligt efter?




Italien & DILF

Jaha då var det lite party i går. Var ute me Alex å gänget. En runda på Marinfetsivalen träffade Malin å lille Rolle! Mmmm Lille Rolle, han är liksom så vänlig, lugn å rar. Kan behövas när man e tillsammans me Malin! Hon e som jag fast hårdare å smartare! Bra klipp den där Rolle tror jag, han hittade hon nog inte REA direkt. Ha ha ha! 
 
Malins Mutti å Pappi träffade jag oxå! det var längesen! Vi åkte ju till Italien tillsammans med dom, det var Steffe (pappi) Maimo(Mutti) , Malin , jag å Nicke. Dom gnabbades hela vägen. Oftast om vem som hade mest rätt å så. Jag sov 23 timmar av dom 24 som det tog att åka dit. Orkade inte gnabbas me dom för jag har oftast fel ändå :) .
 Väl framme i Italien så fick mutti å pappi för sej att bråka riktigt mycket (antagligen om hur man stavar till autoban eller något)milen innan vi var framme. Sen satt vi där på parkeringen å båda vägrade hämta lägenhetsnyckeln. Det var väldigt varmt i bilen, solen sken, svetten rann, så ni kan ju bara tänka er hur det luktar med 3 ungdommar i baksätet! Helt plötsligt rusade Malin ut ur bilen å skulle göra en (för mej i alla fall) räddningsakuktion, alltså hämta nyckeljävlen. Jag blev rädd för Malin i den studen. Där kunde man se vad för mycket värme kunde göra! Nä då! helt plötsligt skriker Maimo att "Jag gör det". När vi kom till lägenheten blev vi glada igen speciellt jag å Malin, för det bodde fina pojkar nedanför oss som vi direkt började stirra på, å smyga.

Vill ni höra mer Italien historier? Har många på lager för det hände mycket där! Jag kan ge er några rubriker "Tyskarna" "Steffe ligger å väntar" "Vad vi levde på" "Malin å Miia i diket" "Hemfärden" eller fråga inte efter Hemfärden för jag kommer inte ihåg den! E min själ kvar i Italien? Hoppas Malins e det oxå för då får vi nog åka å hämta den där i Italien.

I kväll så har jag å Malin Holgersson (inte hon som jag skriver om dör uppe) släppt iväg våra DILF:ar. Dom e i Ätran för det fyller 100 år. Hur såg det ut för hundra år sen, kan man undra....  
 
 /M

RSS 2.0