Helgen

Här kommer lite bilder på vad som hände i helgen mm.
Jag, Per, Adde, Malin och Tobbe var på utflykt vid Fegensjön.
På Söndagen kom Madde & Lotta med eftersläp och hälsade på. Vi bakade kladdkaka och Linus fick slicka skålen!


Linus nya pjamas


Varför tog vi inte pulkan? Frågade vi oss flera gånger...


Linus gungade och såg olycklig ut.


kul???


Per, Tobbe, Malin & Adde


ETT HÅL! I killarnas omklädningsrum! Vad tänkte dom då?


Ett utedass i skogen.


Jag lagade mina jeans. Måste köpa nya!


Jag


Linus äter Bajs.


Mmmm...


Rotade lite i en låda som stog i garaget, hittade en bild på mej och Malin.
Här kanske vi gick i 2:an eller 1:an.

Glas, älskar glas!

Då var denna helgen snart över.
 Angelica och MArcus kom på besök i går. Vi åt lite ostbricka  och kollade på Melodifestivalen som var skit! Det roligaste å fånigaste var ju Alexander Bard som hade ridhjälm... var det för att dölja sin gigantiska panna! Vi vet att den finns där under.
 Madde, Lotta, Tonna och Fredrig var här för en stund sedan, vi åt kladdkaka å yade runt. Per å Fredrik tog en mach i pingis. Per ville att "Fidde" skulle sova över. Fredrik är oxå skåning, så man kan säga att dom har något speciellt ihop, som resten av min hallänska släkt inte förstår. Dom har varandra.
 Kollade på TV medans LInus somnade i min famn. Det var ett program som handlade om en glas konstnär Berti Vallien heter han. Han gjorde jätte fina grejer som jag blev kär i. Ni ska så klart få lite smakprov.



HIttade en annan konstnär från samma glasbruk . Åsa Julianus eller något sånt heter hon.
HOn hade gjort nagellack och läppstift i glas som är ca 19-21cm höga. Det hade vart kul att ha i min framtida "Walkincloseth"



Så det var allt från min konstnärliga ådra. I morgon kommer det bilder på när Linus bla äter bajs.

Tack för mej / M


Bricka 076

I dag har jag vart på Retlog där Malin jobbar. Som vanligt fick jag en bricka att sätta på jackan. När jag skulle lämna tillbaka den så var den borta jag brydde mej inte eftersom jag tycker det e löjligt me brickor. Det har man inte ens på Ringhals, där får man lämna sitt leg! Det e tufft!
 När jag kom hem å fixade på flaket så fick jag syn på något.... något som såg sorgset å vilset ut.  Där låg han, min nu bästa vän, kollega och nagelrensare.

THIS IS THE STORY OF BRICKA 076

Vi kom hem, åt en macka med LInus. 076 ville inte ha och jag antog att han mumsat i sej ett å annan på flaket snö, sand och träflisor.


Här blev han lite blyg å vill inte visa sina siffror ungefär som när vi tittar
bort för att inte bli fotade.

Jag visade han duschen i fall han ville ta sej en...dusch. Det ville han inte.


Han ville inte bada i handfatet för det var "äckligt" som han sa.
Det kan jag hålla med om . Vem vill bada i Pers skägghår?


Väl nera på nedervåningen igen så ropade någon. Det var Stenen
som satt å drack en öl och bjöd in 076. Chille var med å kämpade på med
sin vinare.



Efter ett tag kom fisk såsen på besök, han var nykter även fast han hade skjuts
hem.

Tesilen rökte inne "Allt för att skapa bråk och hamna i trubbel" sa stenen



Efter många diskutioner å dispyter så tyckte fisk såsen att det var dags att röra på sej särskilt när stenen ringt snuten efter att tesilen prylat chille.


Snuten kom efter 20 minuter å tesilen var enormt spydig.
"Det är bäst att du tillbringar en natt i fyllecellen" sa snuten.
Nappen körde alla till sängs.



Godnatt! I morgon ska vi hitta på nya äventyr!

Lite bilder på vad som har hänt det senaste...


Ida och Richard på besök. Alla hjärtans dag å vi äter.




IDA


KLÄDDE UT LINUS TILL BYFÅNE... DET E KUL ATT HA BARN.


SPA KVÄLL ME LILLSYRRAN


EN ANSIKTSMASK MED HAVREGRYN I.


I MIN VAR DET MANDEL


EN ELLER TVÅ SÅNNA HÄR VILL LINUS HA FINNS PÅ CHILLI I HALMSTAD.


-12 GRADER I FEGEN VID HALV ÅTTA


UNDERKYLT REGN! FICK STANNA Å SKRAPA RUTAN.

Onsdag

Jaha. då sitter man på Silvergärde å  svarar i telefon. Tony stack! Andreas är här oxå, han tar vartannat samtal för han måste öva! Jag har hat en rätt lugn dag i dag. Körde rundan baklänges typ Halmstad, Falkenberg och Hyltebruk. skulle till Retlog i dag, ringde Malin men hon var på det andra lagret! Attans! Vi lyckas aldrig träffas! E hon inte på samma lager så e hon utomlands eller så e hon på samma lager men hennes kollgor inte har koll på det typ Erik. I dag var det en annan typ som hjälpte mej där. Vet inte vad han heter men namnet började på "D" såg jag på underskriften. Nu ska man tydligen skriva in sej där oxå. Å så fick jag en bricka att sätta på jackan. 091 fick jag. Varför det var ju bara jag där...
 Jag hade rast uppe vid flygstaden. Åt på MAX medans en anställd höll på att bli fotograferad av Hallandsposten. Så håll utkik, kanske ser mej i bakgrunden. Sen var jag i alla affärer å letade efter en helt vanilg enkel VIT servis! Det närmsta jag kom var en vit servis med blå fula, töntiga blommor. Hmmm... glömde kolla på ICA MAXI. Kanske kan hålla rast där i morgon.
 Nu e jag trött som fan! Linus vaknade kl 2 å skulle leka, prata, skrika, sparka mm (han fick lägga sej i vår säng för jag var så trött) typ. Vid 5.00 fick jag nog å la han i sin säng, där han skrek en 10 minuter. Han märkte nog att mamma var sur å fattade att han inte kommer bli upplockad igen. Nu e det bara ett under om jag e vaken längre än Linus.
 Fick precis hjälpa Per. Han har JÄTTE ont i ryggen. Han skulle ta ner LInus från övervåningen men kom bara hallvägs, sen fick jag ta resten. Han får skylla sej själv om han inte ber om hjälp.

Godnatt. I morgon kommer det kanske bilder... orkar inte lägga upp några nu. Har nog inga för dagen heller.

/M

Tisdag å Linus e sjuk i dag.

I går hämtade vi lille Linus på dagis, han hade vart trött å allmänt nere hela dagen sa dom. Näe vi kom hem så satt Linus å mös i Pappa Pers knä, han somnade på 5 minuter. Vi gick upp å la han i sängen, tänkte att han knude få en powernap. Efter en halvtimme väckte jag lillplutten, då var han inte alls på humör, han ville inte äta, ville inte leka med bilen, ville inte ha äpple men han ville dricka. Så han fick en Festis som han drack i ett svep. Tog tempen å då hade ungen feber!
 I dag vaknade Linus 6 å var pigg som attan! Men han fick vara hemma i alla fall. Nu ligger han nere i sin vagn å sover, mormor har vart ute å promernixat med Linus och somnade påvägen hem.  Adde är hos sjukgymnasten och sak ta med sej pizza hem! Fan va tiden kommer att gå sakta. Har beställt tapeter, gjorde det i går. Jag lägger in en bild på dom, det e är inte jag som har tagit bilden utan lånar den från Luigi Colianis hemsida.


Nu ser den lite trist ut, men står man rakt framför den så e den lila sen
skiftar den till blå/grön. Skit tuff på riktigt. Ska ha den som fonsvägg.
Sen ska vi ha en grå/vit heltäckningsmatta.


Tror det är denna mattan.


En fin kudde från IKEA måste bara kolla så den blå randen finns i tapeten.


Oxå från IKEA kan man ha som sängbord.


Eller detta... oxå från IKEA


Så här kan det se ut, men med min tapet


Fin lampa att ha på golvet. Från IKEA

Det var allt! SNart kommer Adde me Pizza!

Lördag

17.52 gick bussen in till stan från Torup. Jag skulle ju till Malin! Malin hämtade mej på busstationen i sin Mini Cooper den var faktist ganska fräsig... hastighetsmätaren satt liksompå mitten av instrumentpanelen!
 Vi åkte direkt hem till Malin där vi skulle kolla på Melodifestivalen. Jessi, en kompis till Malin kom oxå å en stud efter det så kom Jessis syster... Jag blev lite arg på melodifestivalen för det gick inte som jag ville.
 Jessis lillsyrra körde oss till Nicke där vi förfestade lite... Sen var det Harrys å La kuka i röva som gällde. Orkar inte skriva en massa men kan lägga in bilder e trött å sliten som fan.


Så här såg jag ut! Brukar ta kort på mej själv när jag har gjort meji ordning,
då ser man om man ser bra ut...


Malin! Innan Melodifestivalen börjar!


Jessie å hennes syrra.


Rolle eller Roland som han heter. Kom på att jag å Malin har valt pojkvänner
som har namn som gubbar i 50 års åldern. Rolle heter Roland på riktigt. Å
Per... hallå eller vad tänkte ni på Svärmor å svärfar?


Niklas och två kepskillar + en brud.


Malin ... jädra snyggt hår tycker jag. Hon har dessutom fårr en plattång för
2000.- (tror jag det var) Av....... sin Roland. Fab va han måste älska henne!!


En trevlig prick som heter Kim å Malin då.


En fin väska.


En taximan, han släppte av oss på Brogatan vid mankomaten. Trevlig.


Jessi... tror vi e på Harrys. Jag fick visa leg!


Nudeltjejen! Hon satt jämte mej i bussen påvägen hem. Hon var trevlig
å så luktade det gott.



Fredag!

KOm på att jag inte har skrivit något här i dag... han ju jobbat som vanligt. Hämtade Linus å vi åt en varsin Bulle. Spelade lite Dragspel för LInus. Tror han gillade det. Adde och Mlain kom å vi åt Pizza sen spelade Per å Adde pingis i två timmar å nu här jag bara pings ljud.... dom skulle åka hem å då gick jag å la mej i sängen med fötterna vid huvuddelen. DÅ ringde Degen å vill komma över .... så det vara bara att dra på sej kläderna å nu sitter jag här.... glor ut genom fönstret var 5 sekund så jag ska hinna öppn för ring klockan ringer bara här uppe där LInus ligger å sover. Har tvingat Per att duscha... han luktar jobb, svett  å pung! HAn skulle va kul å tryckte röven å snoppen mot dusch"glaset" Tänk på det näst gång ni ska duscha hos oss!            OJ VA SKIT JAG KOMMER FÅ NÄR PER UPPTÄCKER ATT JAG HAR AVSLÖJAT DETTA I MIN BLOGG!!!!!
Nu kommer han / M

20.25 fortfarande Torsdag

Jag och Linus lagade lax innan. Pappa Per ringde och sa att han blir sen hem för släpet hade vart på verkstad, alla lamporna hade slutat fungera och då är det inte så smart att köra hem en mörk dimmig eftermiddag. En bra grej är att Per har med sej ett dragspel hem!
 Nu sover Linus och jag surfar... finns inget annat kulk att göra. Eller jag har inte surfat jag har lekt med ett roligt program som man kan göra foton roligare. Man lär sej något nytt varje dag när man håller på.
 Tänkte på Biltema igen! Att det e så sjukt... eller jag vet inte, som om vi vore gangsters (lastbils chaufförerna)
Först och främst så har vi gods dit och vet inte vilken brygga man ska backa till. Då får man gå in i en liten hall där det sitter porttelefon den trycker man på å så pratar men me någon som säger att dom ska låsa upp in till kontoret som man har stått glott in på medans man pratar... där sitter snubbar å glor på en. Asså jag fattar ingenting av deras lås grej. Om man har dörren öppen för länge så börjar det pipa å en text rullar " Du bör nog stänga dörren nu då den du pratar med är kriminell å elak." Nej så står det inte, bara stäng dörren... kanske inte vill ha drag på biltemas lager. Snubben tittar på fraktsedeln å säger... "ta vilken port du vill". Ut å backa till bilen,in igen å försöka få kontakt med snubbarna genom kontoret så att dom kan låsa upp dörren in till lagret. bara att få folk till att öppna genom att prata i en löjlig högtalare tar typ 20 min. V fan jag vill bara springa in å skrika
-2 PALLAR HAR JAG! VILKEN PORT?
-21
-AHH.. BRA!
Ut backa till, In dra av, påskrift, klart kör!
Som jag brukar!

Kan jag få det så Malin? E det det som händer om jag ringer ditt magiska nummer.... HOPPAS!

Jaha! Nu ska Ida ut på vägarna oxå! Vet inte om jag ska våga åka med henne sen när hon har körkortet?!?!? kanske om det bara e i byn MAX 50km/h! Dom ska köpa en ny bil en skoda roomster! det är en typisk Ida å Richard bil. Folk säger att den e ful! Jag tycker den e kul!

Några Bilder

Per vaknade i natt av att jag såg ut så här, han tog kort... jag har såklart inget minne av det.


Boll på Is

 


16.51 Torsdag

Japp då var det dags igen för att jobba. Hade praktikanten Fredrik med mej i dag, vi hade kul som attan!
 Sen hade jag lite snöbollskrig mot Daniel på Decon Stailess. Jag började när han var som mest svag! Alltså när han hade fastnat med trucken och han kunde inte gömma sej. Dessvärre så förlorade jag! När vi sa "hej då"  å jag skulle hoppa in i hytten så sulade han en boll på mej!  Men jag säger bara en sak! KRIGET ÄR INTE ÖVER!

Praktikanten tar ner liften på Biltema!

 
Jag var lite glad i dag när jag såg att jag skulle till Biltema-lager För där jobbar Malin! Synd bara att jag skulle till fel lager då det finns två stycken! Jag snackade me en prick där som heter Erik... det stor det på ryggen på Silvertejp. Ganska fiffiga namnskyltar tycker jag. En gång hade jag en namnskylt på ryggen där det stog " Äter Bajs"
- Tack för namnskylten sa jag , men jag heter Maria.
Tillbaka historien, Den där Erik sa att Malin jobbar i det andra lagret så det fick jag ju bekräftat...  Nu har jag precis sms:at Malin å det visar sej att hon FAKTIST var i samma bygnad som jag! Asså ibland önskar jag att sånna som Erik blev uppäten av spindlar! Inget ont om lille Erik, han kanske bara var bakfull, var förkyld eller ska föda barn. Vad vet jag? Ja, vad vet jag igentigen?

Oj...

Vi körde en runda till Hishult oxå... Hishult? Om man kommer från Hishult och är i storstaden erkänner man då att man kommer från hishult eller nämner man en anna ort som e lite större å trevligare? Där bor bara bönder! Och hela vägen mellan Laholm och Hishult ser man bara en massa fallfärdiga hus! När man kommer till byn så e det helt folktomt. Är dne en sektby likt Knutby eller Inavel? En sak e säkert att om jag får motorstopp i Hishultskogarna så låser jag dörrarna och blundar. Jag råder er alla att göra det!


/M
 

Degen

Degen hatar min blogg! Han vill knappt ge den en chans! SÅ jag skriver en dikt till han

En Dikt

Baby dont hurt me dont hurt me no more
Ditt hår e likt ullen på ett får.
Jag kan räkna så långt som jag har tår!
På vintern du fryser om dina lår.
Jag har på handen ett sår!
Jag har bränt mej men slapp ringa en brandkår!
Hoppas du aldrig behöver bäras ut på bår,
efter att ha retat upp en hel studentkår.
Detta är allr du får!

Denna dikten skrivit handlar om kärlek, lidande å saknad. Om liv som förändras, svält och världskrig. Om mobbade barn å dess alkis mammor om fäder som "jobbar över". Om lycka och evig kärlek, hur två fina människor möts. Om hur rådjur skutter fritt i vårsolen. Om andra sidan, i hjärtat, under täcket och jämte muren.


Degen med mjölkannorna!

19.58

Linus ligger i sängen å skriker lite, vägrar att sova... han står där inne med två bilar och en papiljott i nävarna.
Per river i köket som ska bil vårt sovrum.


Lite bilder från vår utflyckt till terminalen innan








18.40 Lagar mat

Jag lagar mat och Per å Linus river en gipsvägg, linus hjälper till genom att banka på den.
För en stund sen tog jag och Linus trehjulinen å drog till Terminalen. På me reflexväst å allt!
Linus fick en Selma av Morfar Tony. Sen körde dom truck... och tutade.
Per kom till terminalen så vi hade följe hem allihopa. Linus var lite rädd på vägen Till Terminalen , när vi mötte en bil ville Linus bromsa å skrek " il! il!" Vilket betyder Bil på ren svenska.
 Bilder kommer snart ska bara äta lite. Ingerfärsglaserade revben blir det i dag, det gill vi i vår familj.

15.15 Linus sover

Linus sover fortfarande, tänk va tiden går fort när man sitter vid datorn. Jag har lekt med en bild på Ida... hon får vara min försökskanin, var seriös till en början men så böjade jag tänka på Mej å Ida å vårt liv vi har å har haft tillsammans. Konstigt att vi inte tröttnar på varandra... Hoppas hon kommer snart, hon har ju inga pengar att åka ner för... någon som vill doner?

En augusti dag i Oskarström
Ida har fått en lysgrej på fingret, ett ljussken på tutten, en utsuddad skylt och
så lyser gud ner en ljus-strima mot Oskarströms-skylten.

12.25 Ute/Mat

För en stund sedan gick vi ut i trädgården. Vi lekte inga våldsamma lekar direkt för Linus är inte så bra på att röra sej i vinterkläder. Vi sparkade lite boll i alla fall.


Sen strosade vi runt å kollade hur det såg ut i landen katterna förljde oss vart vi än gick.



Linus blev lite sugen på att cykla en runda. Vi gick runt på framsidan för att cykla. Linus tycker det är roligt att cykla på gången, det är liksom lite lättare att ta sej fram där. Där får han aldrig vara själv! Vägen går rätt utanför!





Den grå byggnaden är mitt jobb... nära å bra.







Efter en liten stund gick vi in å lagade Lunch. Det blev soppa med klimp i.
Linus hittade på hyss när jag inte såg på! Då blev mamma rasande! Men det blev en trevlig lunch stund i alla fall.






07.55 Hemma i dag igen.

Idag är det tredje dagen som jag är hemma med Linus. Han har varit förkyld å haft feber. Han hade visseligen feber på Söndagen å yttepytte lite på måndagen. I går var han hängig som attan. Satt i mitt knä var 5 minut å lekte om vartannat. I går sov han till kl 9.30! Snacka om sovmorgon! Men det fick jag igen för idag. Linus vaknade av en slemmig hostattack kl 6. Han fick "medusin" å vatten. Sen ville han upp.
 Nu är han pigg efter en god macka å ett glas juice. I morgon ska han till dagis har vi kommit överens om. Hans kompisar saknar han nog lite å han saknar nog dom. Dessutom tycker nog han att mamma är tråkig nu! Vi ska ut och undersöka trädgården i dag, så vi tar lite bilder å lägger upp här på bloggen. Vi uppdaterar den lite då och då. Så det är lika bra att ni lägger in den på favoriter eller ännu bättre! STARTSIDA!
Linus på trappan.
En Liten Sommarbild: Vi G

Nu är jag här!

Låg i sängen och kunde inte sova. Alla andra sover dvs Per och Linus. Hela tiden tänker jag på hur jag ska inreda detta förbaskade hus! Har tänkt på det varje natt sen vi flyttade hit.
 Nu har vi kommit på att vi ska fixa i ordning ett nytt sovrum för vi vill ha biljardrum i det nuvarande sovrummet. Lila eller mörklila väggar blir det och en fluffig heltäckningsmatta. Kan bli fint och det kan oxå inte bli av för jag ändrar mej 1000 ggr på vägen.
 När jag låg där i mörkret å tänkte så kom jag på att jag hatar min hemsida, den e så klumpig liksom. Å så tänkte jag på kusin Nathalies blogg, den ser enkel å trevlig ut. Så nu sitter jag här tjugo innan midnatt å skriver mitt första blogg inlägg.                      
Tapet från Boråstapet


RSS 2.0